Абревиатурата RPG е съкращение от RolePlaying Game или ролева игра. В тези игри играчът приема ролята на фантастичен герой. Разликата с екшън игрите и стратегиите е, че тук ключова роля са решенията, които взема играча. Всяко решение формира героят и го персонализира. Някои решения дори могат да променят изцяло хода на играта, като понякога последиците от неправилно взето решение могат да окажат влияние и в самият край.

RPG игри за един играч

RPG игрите са по-известни с масивните си мултиплеъри, но повечето от тях предлагат да изиграете една невероятна история, подходяща и за един играч. Такива са игрите като Dungeons & Dragons и The Witcher 3, където историята е повече от запленяваща.

Мултиплеър RPG игри

Най-популярните RPG игри са MMORPG игрите или масивните мултиплеър RPG игри. Този тип игри комбинират страхотната история на играта със социалната интеракция с другите играчи. Играчите събират предмети, пръснати из отвореният свят, обменят ги, печелят ги и дори ги продават за истински пари.Мултиплеър RPG игрите са не просто игри, а нов начин за социализиране с другите играчи и за изследване на фантастичните светове в компания.
Уведоми ме при Наличност Вашият email адрес ще бъде използван, за да бъдете уведомени за продуктова наличност.
Използваме "бисквитки", за да подобрим услугите си. Продължавайки нататък, Вие се съгласявате с това и с нашата политика за защита на личните данни.